Quelqu'un pourrait-il me renseigner sur le Bob Morane en polonais svp? je n'ai pas trouvé de traces dans les forums (mais je suis p-e bien passé à côté). Je ne sais même pas combien il y en a.

Modérateurs : claude, Daniel Villeneuve
arkan a écrit :
Quelqu'un pourrait-il me renseigner sur le Bob Morane en polonais svp? je n'ai pas trouvé de traces dans les forums (mais je suis p-e bien passé à côté). Je ne sais même pas combien il y en a.![]()
arkan a écrit :
Merci moranien, amis s'il n'existe pas de romans en polonais, combien y a t'il de langues étrangères représentées? Tes listes doivent être plus complètes que les miennes.![]()
S'il n'existe pas de polonais je dois être à 18 langues de mon côtés il me semble
claude a écrit :Qui a l'occasion de visiter la Pologne ?
Tytuł: szukam pomocy w sprawie Henri Vernes "Bob Morane"
Wiadomość wysłana przez: yassum Marzec 02, 2006, 10:53:29
--------------------------------------------------------------------------------
chciałam sie dowiedzieć czy komiks Henri Vernes "Bob Morane" został przetłumaczony na polski, ponieważ tłumacze książkę francuską w której pojawia się Ombre Jaune, jedna z postaci tego komiksu, i nie wiem czy istnieje już jakieś tłumaczenie tej nazwy czy nie. z góry dziękuję za wszelkie informacje związane z tym tematem
--------------------------------------------------------------------------------
Tytuł: Re: szukam pomocy w sprawie Henri Vernes "Bob Morane&am
Wiadomość wysłana przez: graves Marzec 02, 2006, 12:19:17
Cytat: "yassum"
chciałam sie dowiedzieć czy komiks Henri Vernes "Bob Morane" został przetłumaczony na polski, ponieważ tłumacze książkę francuską w której pojawia się Ombre Jaune, jedna z postaci tego komiksu, i nie wiem czy istnieje już jakieś tłumaczenie tej nazwy czy nie. z góry dziękuję za wszelkie informacje związane z tym tematem
Bob Morane miał być wydany przez wydawnictwo "Korona".
Informacja o tym pojawiła się w sławetnym magazynie "CDN" (jedyny numer wydany w 1992 roku) na drugiej stronie okładki razem z innymi zapowiedziami tego wydawnictwa. Z tego co wiem nigdy nie został jednak wydany. "Korona" upadła, na polskie wydanie tej serii nigdy się nie doczekaliśmy... Nie wiem czy było jakieś tłumaczenie Ombre Jaune.
W tym (http://www.forum.gildia.pl/viewtopic.ph ... e71ea37013) temacie było trochę o Bob Morane w Polsce.
Arkan a écrit :
Merci moranien, amis s'il n'existe pas de romans en polonais, combien y a t'il de langues étrangères représentées? Tes listes doivent être plus complètes que les miennes.![]()
S'il n'existe pas de polonais je dois être à 18 langues de mon côtés il me semble
Revenir vers « Bob Morane, les éditions en langues étrangères »
Utilisateurs parcourant ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 2 invités